lunes, 11 de marzo de 2013

Mòbils en classe, aliar-se amb l'enemic



Joselyn Velasco



Una de les noves propostes educatives és la buscada d'incorporar els dispositius mòbils dins dels processos educatius.
El que es pretén basicamentes és millorar l'experiència dels estudiants mitjançant aplicacions del LMS (learning management system).
Aquesta proposta fa temps que ja s'està duent a terme en altres països en els quals s'estan obtenint uns bons resultats acadèmics.

Cada vegada es parla d'incorporar l'ús del mòbil a les classes però tampoc es refereix a l'ensenyament virtual o e-learning, sinó a unes classes dinàmiques on el mòbil pot ser una eina molt efectiva en moments molt puntuals.

La generació d'avui en dia se'ls consideren nadius digitals ja que han nascut conjuntament amb les noves tecnologies. L'ordinador, el telèfon mòbil, l'smartphone, les tablets, etc formen part del dia a dia, és a dir, forma part de la seva vida social.
Per què no pot formar part de la seva educació? Si ja pràcticament anat creixent juntament amb la tecnologia.

  Amb la incorporació del mòbil en les classes s'aconseguirà que l'alumnat pugui desenvolupar més la seva creativitat i ser més productiu. Per aquest motiu en alguns països ha començat a utilitzar el mòbil com una altra eina escolar a les classes com per exemple en el Regne Unit en la Essa Academy. Aquesta escola pública ha obtingut uns bons resultats acadèmics i ara és considerada com tecnològicament la més avançada del país. Un altre país que s'està desenvolupant amb aquest instrumental és al Col·legi Colombo Francès de Medellín (Colòmbia).

Però per altra part hi ha persones que estan en desacord a l'ús d'un dispositiu mòbil a l'aula perquè ho veuen com una distracció, un perill a l'hora d'aprendre i que el seu ús no té cap finalitat, l'única cosa que es pot aconseguir és que s'obtingui un mal rendiment en els alumnes.

En conclusió, jo estic d'acord amb aquesta idea moderna. No hem de quedar-nos en l'ensenyament de fa anys, mentre que la vida, la societat, i el nostre entorn va evolucionen al camp tecnològic. Hem Trencar els paradigmes de la Vella escola i adaptar-nos als nous models educatius.

Fonts:

Juan Enciso Pizarro(2012). El teléfono móvil en classe.Consultat 2 de març de 2013, de la pàgina web d’un blog:http://juanenciso06.blogspot.com.es/2012/04/el-telefono-movil-en-clase.html?goback=%2Egde_3677178_member_117313406

La Varnguardia(2013). Una tesis ensalza el uso del móvil en la escuela. Consultat 2 de març de 2013, de la pàgina web: http://www.lavanguardia.com/vida/20121001/54352131115/uso-movil-escuela.html


Fundación AULA_SMART(2012). Uso de móviles y tablets en el aula. Consultat 2 de març de 2013, de la pàgina web: http://blog.fundacionaulasmart.org/2012/07/24/uso-de-moviles-y-tablets-en-el-aula/

1 comentario:

  1. M'ha semblat interessant el teu article perquè gracies a ell he pogut saber que en algunes escoles fan clase amb móbils, però jo estic en desacord perquè penso que fer clase amb el móbil fa que et distreguis perquè pots parlar amb els teus amics per whatsapp, facebook... Així que penso que lo millor és fer clases amb llibres i agafant apunts.

    ResponderEliminar